A Simple Key For yumurtlama bozukluğu nedir Unveiled
A Simple Key For yumurtlama bozukluğu nedir Unveiled
Blog Article
Tıpkı adet olmadan önce yaşadvertığın PMS dönemi belirtileri gibi yumurtlama döneminde de farklılıklar yaşayabilirsin. Eğer dikkat edersen bedenindeki ve hormonlarındaki farklılığı sen de hissedersin. Mesela ovulasyon belirtileri arasında yumurtlama zamanındaki akıntı şeklinin ve miktarının değişmesi var.
FSH, overde foliküllerin olgun bir yumurta haline gelmesini sağlarken LH ise olgunlaşmış yumurtanın salınmasını yani ovulasyonun gerçekleşmesini sağlar.
Yumurtlama bozukluğu teşhisi genellikle hastanın tıbbi hikayesinin alınması, genital muayenenin yapılması sonucu koyulur. Hastalar doktora genellikle yumurtlama olmamasının belirtileri ortaya çıkınca başvurur.
Yaşadığınız belirtiler ve süreç, kişiden kişiye değişebilir. Eğer bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz veya yaşadvertisementıklarınızı paylaşmak isterseniz, deneyimlerinizi dinlemekten memnuniyet duyarım.
Aşırı vajinal akıntı: Yumurtlama döneminde, serviksin ürettiği mukus akıntısı artar ve bu akıntı daha şeffaf ve kaygan hale gelir.
Kadıların ayın belirli dönemlerinde yumurtaları yumurtalıktan dışarıya çıkar. Bu duruma yumurta çatlaması adı verilmektedir. Yumurta çatlaması ile birlikte kadınla yoğun kasık ağrısı ile karşı karşıya kalır.
Yumurtlama sonrasında tekrar artan hormonlar bu lekelenme tarzı kanamanın artmasını ve uzamasını engeller. Ayırıcı tanı hastanın muayene bulgularının ordinary olması ile konur.
Adet kanamaları ile ara kanamalar anlaşılamadığında, kadının hamile kalabilme riski mevcuttur.
Bu kanama bazen lekelenmeler, PCOS bazen damlalar şeklinde olur, kimi zaman ise aşırı yoğun kanama olabilir. Yumurtlama olmadan yaşanan kanamaların genellikle kadının typical adetine göre miktarı, kanama şekli de değişkenlik göstermektedir. Fakat nadiren de olsa bu kanama tam zamanında ve standard miktarda da olabilir. Böyle olunca da kadın yumurtlama olup olmadığını fark etmez ya da ordinary bir adet kanamasından ayırt edemez. Yani her zaman fark edilemeyebilir.
Buna yumurtlama diyoruz. Genelde her ay sırasıyla bir yumurtalığınızdan yumurtlama olur. ÇAlright Polycystic Ovary Syndrome nadiren de 2 adet yumurtlama olur.
Peki, adet kanaması yumurtlamanın gerçekleşmesi ve sonrasında gebelik olmamasından kaynaklı progesteron azalmasının bir sonucu ise yumurtlama olmadığında nasıl olur da adet kanaması yaşanır. İşte onun oluşma mekanizması Polycystic Ovary Syndrome biraz daha farklıdır.
Yumurta çatlaması ile birlikte kadıları daha kolay ve hızlı kaldığı bilinmektedir. Ancak yumurta çatlamasının meydana gelmesinin ardından yumurta sadece 24 saat canlı kalır.
"Gebelik ve kadın hastalıkları konusunda ayda one milyondan fazla ziyaretçi sayısı ile en çOkay tıklanan, en geniş içerikli web site"
Adet düzensizliği olanlarda gebelik haftası nasıl hesaplanır?, Adetleri düzensiz olan ve hamile kalmak isteyen kadınların yumurtlama günlerini tahmin ederek o günlerde cinsel ilişkide bulunmaları hamile kalmalarını kolaylaştırır.